среда, март 16, 2005

Another Day

Малку бев спор со упдејт некаков, поради тоа што два дена т.е. вчера и завчера бев на терен. Работам како систем администратор во Infinite Solutions и еден од нашите клиенти има систем што е стар повеќе од 5 години. Се работи за стари SPARC машини со NX оперативен систем. Овие два дена беше Me Vs. NX. На крај се испадна како што треба и повикот е затворен. Доста ве замарам што како ми се случувало, да преминам на тоа што сакам да го кажам.

Во последно време честа тема ни е Рок Фест-от, така да утре ќе се случи и финалето. Што се очекува од крајниот резултат е многу несигурно. Искрено по мое мислење ниту еден од бендовите не е спремен да се соочи со настапување во живо. Иако се работи за т.н. демо бендови, сепак мислам дека денешниот менталитет и начин на размислување го уназадува целиот процес на постанување бенд. Не очекувам многу енергија да се расфрли низ просторот, но секогаш постои и тронка надеж дека тоа ќе се случи.

Настрана од сето тоа, мојот фаворит би бил Victim Yield, единствено нешто што може да ме разочара е нивниот настап, кој верувам дека ќе биде добар во некои граници. Што се однесува до другите бендови, ќе биде интересно да се види што Borgoth и Hardfaced би направиле. За другите бендови нема да коментирам, бидејќи мислам дека попусто ќе трошам зборови.

Инаку во последно време би сакал да ги издвојам следните работи што вртат на моите носачи на звук:

Impaled - Death After Life, gore албум во стилот на Heartwork од Carcass, одлична прогресија на Impaled...

Cianide - Hell's Rebirth, не знам колку имаат чуено за старите Чикашки death металци Cianide? Овој албум комплетно ме остави без зборови...

Gorefest
- Erase, некои работи остануваат засекогаш во историјата како ремек дела

Толку сега за сега, се гледаме утре.

0 Коментари:

Објави коментар

<< Home